VAKANTIE IN DE USA 2001.

 

Deze vakantie is onze tweede reis met een Camper naar de USA. Vier jaar geleden hebben we voor het eerst een Camper gehuurd en zijn we drie weken op pad geweest vanuit Seatlle door Brits Colombia, Montana, Wyoming, Idaho, Georgia en Washington.

 

Dat is ons dermate goed bevallen dat we toen al hebben besloten om voordat we er te oud voor zijn nog maar eens flink te gaan sparen en een zogenaamde one-way te boeken als een gunstige gelegenheid zich zou voordoen. Feit is dat wij het in het seizoen te druk vinden, dat we zelf te druk zijn met het werk en dat we het te duur vinden.

 

Derhalve hebben we na rijp beraad besloten om in het goedkope najaar met de tijd mee van de oostkust naar het warmere Zuidwesten van de USA te rijden. Een reis dwars door de USA was altijd een droom van ons en zodoende besloten we om er twee maanden voor uit te trekken, hoewel we wisten dat we onze kinderen en vooral kleinkinderen wel erg zouden missen. Gelukkig hebben we tegenwoordig wel de telefoon mee en zodoende toch regelmatig mobiel contact met het thuisfront.

 

Na veel gezoek op het internet naar allerhande aanbiedingen kwam Herman Hoff er uit na alles netjes in tabellen te hebben opgeslagen om goed te kunnen verifiŽren wat te kopen en wat niet, wat goed en wat ondoorzichtig enzovoort en overlegde dat alles met zijn Els.

 

De voor ons meest gunstige aanbieding was te vinden bij Toekan Travel in Leidschendam, waar de baas maar eens naar toe reed om de zaak te klaren en te betalen. De reis die besproken en geboekt werd in de maand Juli ging per KLM naar New York (vliegveld Newark) en we vertrokken op 15 Oktober 2001 om op 15 December weer uit CaliforniŽ terug te vliegen naar huis vanuit onze eindbestemming San Francisco.

 

Op de 16e September konden we onze 25 feet Camper ophalen bij El Monte in Linden. We hebben met name een 25 feet Camper nodig omdat er sommige National Parks zijn in de USA waar je met een grotere Camper niet in mag of kan.

 

Toe we via de routeplanner van Rand Mc Nally begon te kijken hoe en wat, had Moeders voor die tijd even haarfijn uit de doeken gedaan waar ze in elk geval aan moest.  Dat hield in: Niagara Falls, Memphis (naar Elvis Presley) en de Grand Canyon.

 

Daar kon de baas het dus mee doen en zodoende kwam er een route uit die hierboven is uitgetekend en waarvan u op deze website het vervolg van dag tot dag kunt lezen.