Jopa Motornieuws.


Effectieve kilometerheffing is lastig in te voeren

kilometerheffingAlleen een kilometerheffing op drukke wegen in de spits is weliswaar gunstig voor de welvaart, maar in de praktijk lastig uitvoerbaar.

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Sarolea kondigt nieuwe SP7 elektrische superbike aan.

Op Paaszondag werd in de prachtige gebouwen van Autoworld Brussel de nieuwe 2015 Saroléa Electrische Superbike voorgesteld. De nieuwe Saroléa is een evolutie op het model 2014, die op tal van punten werd aangepast en verbeterd. De doelstelling voor de Belgische constructeur is een podium te scoren tijdens de TT ZERO op het Eiland Van Man.

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Op naar Gebbben Motoren

Yeahhh, met deze temperaturen beloofd het een geweldig motorseizoen te worden. Altijd al eens willen rijden op de motor van je dromen? Twijfel je erover welk type motor je wilt aanschaffen? Kom dan zaterdag 18 april  naar de demodag van Gebben Motoren. Maak onder begeleiding van voorrijders…..

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


MotoPlus Motoreizen

Komend jaar organiseert MotoPlus in samenwerking met haar reispartners weer een aantal bijzondere lezersreizen. Op het programma staat onder anderen een geweldige reis naar bonny Schotland.

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


KNMV Motordag.

Schrijf maar vast  in je agenda: op 2 mei 2015 vindt de tweede editie van de KNMV Motordag plaats! ‘De Koninklijke’is  hiervoor opnieuw te gast bij het oefencircuit van de politie in Lelystad.

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Belgisch onderzoek: motorrijders te snel tussen de file door

Motorrijders rijden in vergelijking met automobilisten sneller en begaan ook meer snelheidsovertredingen. Bovendien houdt de helft van de motorrijders zich niet aan de verkeersregels in de file. Dat blijkt uit metingen van de BIVV in België op 300 locaties.

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Gebben motoren organiseert

In samenwerking met  een topper op het gebied van motortrainingen, VTM Train, organiseren wij  een unieke 4-daagse tourtocht.  Elke dag maakt u mooie afwisselende dagroutes, van ca. 300 á 350 km, door prachtige Harz.

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


MOTOPLUS 7 – 2015

Op vrijdag 3 april verschijnt alweer de zevende MotoPlus van deze nieuwe jaargang en dat is met de Paasdagen in het vooruitzicht een lekker dik nummer met 116 pagina’s.

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Djim Ulrich wint de 1e race van seizoen in Spanje.

Afgelopen week was de start van de nieuwe KTM RC390 cup seizoen 2015. Inmiddels hebben er een 23 tal rijders hiervoor ingeschreven om samen te strijden voor een eigen kampioenschap van junioren en senioren.

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Flink genaaid

In de komende MotoPlus (7-2015) worden in een uitgebreide test niet minder dan 17 motorjeans aan de tand gevoeld. Het is niet de eerste keer……..

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Nieuw jack van Furygan.

Beoordeel een jas niet teveel op zijn uiterlijk! De Denver mag er dan 'casual' uit zien dankzij de zachte comfortabele katoen buitenlaag, een berg aan technische eigenschappen worden onttrokken aan het oog.

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Zwarte regen

Waarom ze bij Sidi voor deze opvallende naam hebben gekozen, is ons niet helemaal duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat het bij de Black Rain om een sportieve, waterdichte toerlaars van goede komaf gaat.

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Afwijkende proef met flexibele snelheden

Verkeersdeelnemers op de A325 mogen ’s avonds weer 120 kilometer per uur rijden op de A325.

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Uniek Schotland offroad

Lukas Ruiter Production en zijn mensen presenteren zich op beurzen ik kilt. Dat is een duidelijke indicatie. Lukas regelt individuele motorvakanties door Engeland, Wales en Schotland.

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Dieptestudies naar ongevallen met snorfietsen en brommers

SWOV is gestart met twee dieptestudies naar ongevallen met verschillende vormen van langzaam gemotoriseerd verkeer.

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Nieuwe generatie kettingsmeersysteem: NEMO 2

Sinds kort is Tech-Line de trotse importeur geworden van het nieuwe NEMO 2 kettingsmeersysteem.

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Airoh Capirossi replica helm

Jopa uit Enter is sinds kort naast de Duitse ook de Nederlandse importeur van het Italiaanse helmenmerk Airoh en dat brengt met GP500 Loris Capirossi replica een eerbetoon aan één van de beste..

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Reunie in Venhuizen

In 2015 is het 35 jaar terug dat de Nationale motorraces in Venhuizen onder de NMB vlag zijn verreden.

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Jopa met Airoh testwinnaar.

Bij www.jopa.nl waren ze als importeur maar wat blij met de berichtgeving inzake de Airoh Movement in het leidende Duitse magazine: “Das Motorrad”.


Hier een tweetal links naar het artikel


Link 1


Link 2


Sidi Rain; waterdichte tourlaars.

Op zoek naar een sportieve waterdichte tourlaars zonder teveel poespas? Dan is de Sidi Black Rain geschikt voor jou! De Black Rain heeft een waterbestendige voering en is gemaakt van synthetisch leder.

Lees verder>>>>>>>>>>>>>


Furygan introduceert handschoenen met D3O bescherming.

Op zoek naar bescherming in de handschoen maar zit de knokkelprotectie net niet fijn of op de goede plek?

Lees verder>>>>>>>>>>>>>